Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Kardemummacupcakes med cream cheese frosting

Ljuvliga kardemummacupcakes fyllda med äppelmos med cream cheese frosting. 

Fröken Luisa

Vote
(3)

Räcker till 20 st c.a

Räcker till...

20 st c.a

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 gr mjukt smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt eller filmjölk 3%
  • 4 dl vetemjöl
Fyllning
  • Äppelmos eller valfri fyllning
Cream cheese frosting
  • 200 gr Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 st lime (saften) alt. 1-2 tsk Dr.Oetker vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 175 g.

    Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda i det mjuka smöret och vispa smeten mjuk. Vispa i resterande ingredienser, vetemjölet sist. 

    Grädda i c.a 15 min, använd teststicka, är den torr när den kommer ut så är de klara. 

  2. Fyll cuppisarna, äppelmos blir gott till. Skär ut ett litet lock i mitten av muffinsen med en sked eller en kniv, fyll muffinsen och lägg på locket igen.

  3. Vispa ingredienserna till frostingen och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.