Laktosfria cupcakes med fluffy frosting
Muffins för de som inte bara är laktosintoleranta, utan även allergiska mot mjölkprotein och brukar få hålla sig till bl a soya- och tofu-produkter.
Receptkälla: Hela Sverige bakar
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 16 muffins cirka
16 muffins cirka
Ingredienser
Så gör du
Muffinssmet
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl solrosolja
- 1 st citron (saften)
Fluffy frosting
- 2 st äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- 1 dl kallt vatten
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i egen bunke.
Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten.
Häll i oljan och rör till en jämn smet.
Pressa i citronsaften och rör i den. Spar cirka 1 tsk till frostingen.
Fyll muffinsformarna till cirka 3/4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.
Medan muffinsarna gräddas gör frostingen så här:
Vispa äggvitorna fluffigt. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till sockret har smält. Rör inte! Fortsätt vispa äggvitorna och tillsätt sockerlagen droppe för droppe. Det tar ungefär 10 minuter innan allt är ivispat. Häll i vaniljsockret och vispa några minuter till. Färga i valfri färg om du vill.Spritsa sedan cupcakesen med frosting när de svalnat.