Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Laktosfria cupcakes med fluffy frosting

Muffins för de som inte bara är laktosintoleranta, utan även allergiska mot mjölkprotein och brukar få hålla sig till bl a soya- och tofu-produkter.

Receptkälla: Hela Sverige bakar

angelicaan

Vote
(1)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 16 muffins cirka

Räcker till...

16 muffins cirka

Ingredienser

Så gör du

Muffinssmet
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl solrosolja
  • 1 st citron (saften)
Fluffy frosting
  • 2 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i egen bunke.

  3. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten.

  4. Häll i oljan och rör till en jämn smet.

  5. Pressa i citronsaften och rör i den. Spar cirka 1 tsk till frostingen.

  6. Fyll muffinsformarna till cirka 3/4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

  7. Medan muffinsarna gräddas gör frostingen så här:
    Vispa äggvitorna fluffigt. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till sockret har smält. Rör inte! Fortsätt vispa äggvitorna och tillsätt sockerlagen droppe för droppe. Det tar ungefär 10 minuter innan allt är ivispat. Häll i vaniljsockret och vispa några minuter till. Färga i valfri färg om du vill.

  8. Spritsa sedan cupcakesen med frosting när de svalnat.