Lime cupcakes med nonstop
Detta är otroligt goda cupcakes som har en syrlighet i sig som gör att det inte blir så sött. Det passar perfekt efter en mäktigare måltid!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 16 små formar
16 små formar
Ingredienser
Så gör du
Muffinsen
- 1½ dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 2 ägg
- 1 nypa salt
- 100 gram smör
- 100 gram Nonstop
- 1 msk limesaft
Frostingen
- 100 gram Philadelphiaost naturell
- 100 gram smör
- 7 dl florsocker
- 3 msk limesaft
- några droppar blå och gul karamellfärg
- 100 gram M&M
Muffinsen
Sätt på ungnen på 150 grader
Klä en ugnsform med muffinsformar
Visa smör och socker till en jämn smet, lägg sedan i vaniljsockret och vispa väl.
Vispa i äggen, ett i taget.
Vispa sedan i limesaften till en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan med det i socker-smeten lite i taget.
Vispa väl tills du har fått en jämn smet.
Lägg i smeten i formarna och fyll dom nästan hela vägen upp.
Lägg sedan i ungefär 2-3 nonstop i varje muffin.
Lägg in dom i ugnen och vänta ungefär 10-15 minuter.
Ta provstick på dom när du tror att de är klara.
Ta sedan ut dom ur ugnen och låt svalna ca 10-15 minuter!
Frostingen
Blanda smöret, osten, florsockret och limesaften till en jämn smet.
Häll i karamellfärgen och blanda tills du får den färgen du vill ha!
Häll upp frosting-smeten i spritspåsar och spritsa på muffinsen, om du inte har det tar du bara en sked och breder på frostingen på muffinsen.
Dekorera sedan med nonstoppen och sedan är det färdigt att servera!