Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Ljuvliga pepparkakscupcakes

En juligare variant på cupcakes är dessa pepparkakscupcakes toppade med en vit chokladfrosting. Just vit choklad tycker jag passar riktigt bra till pepparkaka, men om man vill köra på en annan frosting, kan man självklart göra det. Dessa cupcakes passar verkligen perfekt till adventsfikat, eller varför inte som en dessert på självaste julafton?

 

Nu är det fikapaus

Vote
(1)

Räcker till 12-15 st cupcakes

Räcker till...

12-15 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pepparkaksmuffins
  • 100 gram smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 2 st ägg rumsvarma
  • 1.5 dl filmjölk el. gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika (malen)
  • 1 tsk ingefära (malen)
  • 0.5 tsk kardemumma (malen)
  • 1 tsk bikarbonat
Vit chokladfrosting
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 1.5 dl florsocker
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
Pepparkaksmuffins
  1. Vispa smöret och de båda sockersorterna tills det blir fluffigt.

  2. Tillsätt därefter äggen ett i sänder och vispa tills allt har blandats väl.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunken.

  4. Tillsätt sedan gräddfilen i ägg-blandningen och rör om.

  5. Vänd sedan ner de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet.

  6. Fyll därefter dina muffinsformar upp till 3/4 med smeten.

  7. Grädda därefter muffinsen mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter och låt de svalna helt innan du spritsar på frostingen. 

Vit chokladfrosting
  1. Börja med att smälta den vita chokladen och låt den svalna en aning.

  2. Vispa därefter ihop smöret med florsockret och vaniljsockret tills det blir riktigt fluffigt. (Ca 5 minuter)

  3. Tillsätt därefter färskosten och fortsätt vispa i ytterligare ett par minuter.

  4. Vispa sedan ner den vita chokladen och fortsätt vispa tills allt blandat sig. 

  5. Spritsa eller bred därefter den vita chokladfrostingen på dina cupcakes och dekorera efter tycke och smak.