Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Lyxiga blåbärsmuffins

Recept på höga och luftiga muffins som får sin goda smak av vanilj och blåbär. 

Vote
(13)

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl blåbär färska eller frysta, alternativt hallon, vinbär, lingon
  • 12 st muffinsformar
  1. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut muffinsformar. Rör smör och socker till en jämn smet, använd gärna elvisp så smeten blir ljus och luftig. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop. Tillsätt vetemjölet och mjölken. Blanda försiktigt till en jämn smet. Det är viktigt att inte vispa för länge efter att mjölet tillsätts.

  2. Vänd försiktigt ner bären med en sked utan att mosa blåbären för mycket.Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C. Låt svalna på galler. Ät och njut!