Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Madeleine Cupcakes

De här cupcakesen görs på samma smet som man använder för att göra madeleinekakor, men här i cupcakeform. Det är en otroligt saftig och god cupcake som smakar friskt av citron. Jag serverar ofta dessa när jag får gäster eftersom de går så fort att baka. Jättegoda med lite härlig vaniljsås, hemlagad såklart, och färska bär eller frukt. Du kan också baka denna smet i en bakpappersklädd långpanna. Ställ då den färdiggräddade kakan i ugnen i 30 minuter innan du skär kakan i bitar. 

Vote
(5)

Räcker till 24 st cupcakes

Räcker till...

24 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 185 g mjöl
  • 1,25 tsk bakpulver
  • 200 g ägg ca 4 stk
  • 180 g socker
  • 110 g Dr. Oetker flytande glykos
  • 75 g osaltat smör
  • 40 g standardmjölk
  • 75 g färskpressad citronsaft
Dekoration
  • Dr. Oetker Tårtmousse
  • mjölk
  • björnbär
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en muffinsplåt och sätt i muffinsformar, eller klä en långpanna med bakplåtspapper. Spraya bakpappret med bakfett och ställ åt sidan.

  2. Sikta mjöl och bakpulver i en skål. 

  3. Häll ägg och socker i en vispskål och vispa samman till en ljus och luftig äggsmet, i cirka 10 minuter.

  4. Smält samman smör och flytande glykos i en liten kastrull. När det är smält tar du av kastrullen från plattan och rör ner standardmjölken. Ställ åt sidan så länge.

  5. Tillsätt en tredjedel av mjölblandningen i äggsmeten. Häll också i en tredjedel av smörblandningen. Tillsätt sedan mjölblandning och smörblandning i två omgångar till. Vispa mellan varven, men inte mer än nödvändigt. 

  6. Tillsätt sedan färskpressad citronsaft och blanda väl.

  7. Ta fram cupcakesformarna och fyll dem nästasn fulla, cirka 1/4 cm från från toppen.

  8. Grädda formarna i 20-24 minuter, eller tills de är gyllene i färgen. Samma gäller om du i stället bakar i en långpanna.

  9. Dessa smakar så gott och de smakar ännu bättre om du först sätter de färdiggräddade cupcakesen i frysen i 30 minuter. Då får de en ännu mer intensiv smak.

  10. Vispa Dr. Oetker tårtmousse till topping (de finns i smakerna vanilj, jordgubb och choklad) men använd 1/2 dl mindre mjölk än vad som står på påsen, då blir krämen mer stabil och mer lämplig att dekorera cupcakes med.

  11. Spritsa moussen på de tinade cupcakesen. Jag använder en tyll som heter Ateco 849. 

  12. Jag toppar varje cupcake med ett björnbär, det är så friskt och gott.