Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(43)

Malins kladdiga browniemuffins

Underbart goda och kladdiga muffins! Receptet är baserat på ett brownierecept som jag gjort om till mitt lilla egna.

- Malins kladdiga "brownie" muffins

malinlundstrom

Vote
(43)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 32 st muffins

Räcker till...

32 st muffins

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram mörk choklad
  • 200 gram smör
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut muffinsformar (gärna aluminiumformar) på en låg ugnsform.

  2. Smält smöret och bryt sedan ned chokladen i smöret, rör om.

  3. Vispa ägg och socker poröst.

  4. Häll sedan ned smör- och chokladblandningen, vispa sedan ned de resterande ingredienserna.

  5. Klicka sedan ut smeten i formarna, enklast med hjälp av två matskedar. Ungefär till hälften, inte mer, då rinner smeten över.

  6. In i ugn! En plåt åt gången, tänk på att kolla till dem noggrant om du vill ha den kladdiga konsistensen. Har ingen speciell tid att skriva ut då jag bara kollar med tandpetare då och då.

    Så... smaklig fika! :)