Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Mandelmuffins

Tips! Dessa muffins kan ätas av mandelallergiker om du byter ut dekorationen mot pärlsocker. Dr. Oetkers mandelarom är syntetiskt framställd och passar därför bra för mandelallergiker.

Vote
(17)

Räcker till 12 st muffins

Räcker till...

12 st muffins

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker Mandelarom
Dekoration
  • 50 g Dr. Oetker mandelspån
  • florsocker
  1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och mandelarom.

  2. Blanda vetemjöl, stärkelse, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten.

  3. Fördela smeten i muffinsformar och strö över mandelspån.

  4. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på ugn. Känn med sticka att de är klara. Pudra muffinsen med florsocker.