Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Marias lyxiga chokladcupcakes

Recept på festliga goda cupcakes.

Marian

Vote
(1)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk äkta vaniljsocker
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2½ dl Ljust muskovadosocker (Kan ersättas med strösocker)
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl cream fraiche eller gräddfil
  • GLASYR:
  • 25 gram smör
  • 6 dl florsocker
  • ca 4 msk mjölk
  • GARNERING:
  • 200 gram mörk eller ljus choklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop vetemjöl, kakao,bakpulver och vaniljsocker och ställ åt sidan.

  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg.

  4. Rör i mjölblandningen växelvis med mjölk och crème fraiche.

  5. Fördela smeten i en papperskläd muffinsplåt.

  6. Grädda i 20-25 minuter för mellanstora cupcakes och ca 15 min till de mindre. Låt kakorna kallna och glasera dem sedan.

  7. Glasyr

  8. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör snabbt ner florsockret.

  9. Rör om tills allt är blandat och ställ kastrullen på plattan igen.

  10. Tillsätt mjölken under omrörning och rör hela tiden tills massan är slät. Glasera kakorna medan glasyren är varm.

  11. Om glasyren är för tjock kan du sätta den på plattan igen och värma den på låg värme. Tillsätt lite mer mjölk om du vill ha den tunnare.

  12. För att göra chokladspån, smält chokladen och stryk ut den på en marmorplatta eller direkt på ett smörpapper.

  13. Stryk fram och tillbaka med en palett eller en stekspade tills chokladen börjar stelna.

  14. Skrapa loss små flisor med en stekspade.