Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Minimuffins med lakritsfrosting

Vote
(8)

Räcker till 20 st små eller 12 stora muffins

Räcker till...

20 st små eller 12 stora muffins

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 175 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker citronarom
  • 2 msk Dr. Oetker Lakritsflakes
Frosting
  • 3.5 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • lakritsextrakt smaka av
  • 0.5 tsk Dr. Oetker Svart hushållsfärg
  1. Ställ muffinsformar på en plåt. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.

  3. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten, omväxlande med mjölken. Tillsätt lakritsflakes och citronarom.

  4. Fyll formarna till drygt hälften med smet. Grädda små muffins i 10-12 minuter och stora i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

  5. Till frostingen, vispa alla ingredienser med elvisp till en lätt och luftig smörkräm. Häll smeten i en spritspåse med stjärntll och spritsa ut frostingen på kakorna. Dekorera med lakritsflakes eller lakritsströssel om du vill.

  6. Förvara muffinsen i kyl tills de ska serveras.