Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Miss Cupcake 2014

2014 års vinnare av Miss Cupcake, är skapad av Petra Sollén. Här beskrivs i text och bild hur du går till väga för att göra dina egna ätbara kaktusar och suckulenter.

Vote
(6)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Chokladmuffins
  • 2 st ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g smör
Arrakskräm
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker chokladsås
  • några droppar Dr. Oetker Arraksarom
Frosting
  • 100 g philadelhiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 50 g vit choklad smält och avsvalnad
  • lite grön karamellfärg Här användes Wilton Juniper Green
Modellering/Dekoration
  • Dr. Oetker Sockermassa
  • marsipan
  • grön karamellfärg
  • gul karamellfärg
  • brun farinsocker
  • pinnar
Chokladmuffins
  • Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker ganska länge. I en annan skål blanda ihop de torra ingredienserna och sedan i häll i vispade ägg. Till sist blanda i smöret. Fyll formarna till ungefär 3/4. Jag brukar baka mufins på 175 grader, ca. 20 min. 

Modellering/Dekoration
  • De färdiga muffinsarna har jag spacklat med arrakskräm och strösslat med brun farinsocker. Suckulenterna är gjorda av sockermassa färgad med lite lite grön karamellfärg. Kaktusarnas kroppar är modellerade av marsipan på pinne och är spritsade med frosting med hjälp av en stjärntyll och korgtyll. Blommorna är också gjorda av vit sockermassa, de gula färgade med gul karamellfärg.