Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Morots Ingefära (Valnöt) Muffins

Jätte god muffin version av morotskaka. I det här receptet finns det extra mycket kryddor (ingefära t.ex). Men du kan ju såklart minska på krydd mängden!

Tips: Valnötter

(Det finns recept (ifrån mig) på frosting. Sök bara (här på baka.se) Cream cheese lime frosting, så får du något gott att sätta ovanpå muffinsarna! :)

Moon

Vote
(2)

Räcker till 12 st cupcakes/muffins

Räcker till...

12 st cupcakes/muffins

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker man behöver inte sätta i vaniljsocker om man inte har, det går bra utan
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 ½ dl solrosolja olivolja går också bra
  • 4 ½ dl rårivna morötter
  • 100 g valnötter jag gjorde utan valnötter, så det går också bra utan
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

  4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.

  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna, så du är nöjd. OBS! Kom ihåg, det måste räcka till alla formar!

  6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.