Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Morotsmuffins med smak av ananas

Recept på saftiga muffins med en spännande smak av både morot och ananas. Foto: Johanna Cryer

baka.se

Vote
(6)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 2 st Ägg
  • 150 g Socker
  • 1 3/4 dl Olja Neutral, ex rapsolja
  • 130 g Mjöl
  • 2 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Ingefära
  • 1 tsk Dr. Oetkers bikarbonat
  • 0,5 tsk Dr. Oetkers bakpulver
  • Salt en nypa
  • 100 g Morötter (ca 1 stor morot eller 2 små) finrivna
  • 425 g Krossad ananas OBS spara juicen
Frosting
  • Ananas juice det som är sparat från den krossad ananasen
  • 75 g Smör
  • 90 g Florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetkers vaniljsocker
  • 200 g Cream cheese
Muffins
  1. Sätt ugnen på 175°c
  2. Vispa ägg och socker tillst den är fluffig.
  3. Mixa in oljan i ägg/socker blandningen.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  5. Sikta ner de torra ingredienser med de blöta ingredienser och blanda försiktigt.
  6. Skala och finriv morötterna.
  7. Sila ut ananasjuicen i en seperat skål, släng ej juicen. Tryck ut så mycket vätska du kan.
  8. Blanda i morötterna och den krossade ananasen i smeten.
  9. Fyll muffinsformarna till 2/3. Ställ i mitten av ugnen och baka i 12-15 minuter.
Frosting
  1. Bryn smöret som du sen häller i en skål och ställer in i kylen tills det blir rumstempererat.
  2. Koka ner ananasjuicen tillst den blir som en tjock sirap.
  3. Blanda alla ingredienser med en elvisp.
  4. Dekorera dina muffins när de har svalnat ordentligt.