Nougat minicupcakes med Moccafrosting
En munsbit för småätaren eller fler för storätare.
Räcker till 50st minicupcakes Eller 12st vanligt stora cupcakes
50st minicupcakes Eller 12st vanligt stora cupcakes
Ingredienser
Så gör du
Grundsmeten
- 100 gram smör
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 nypa salt
- 200 gram nougat
- 3 msk kakao Detta är inget måste!
MoccaFrosting
- 60 gram rumsvarmt smör
- 100 gram philadelhipaost
- 0,5 dl kakao
- 1 msk Varmt Kaffe
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 dl florsocker
Grundsmeten:
Vispa ägg, vaniljsocker och socker - vitt och väldigt pösigt.
Smält smör och tillsätt mjölken - vispa ner i äggsmeten.
Vänd förstiktigt ner mjölet blandat med bakpulvret och kakaon, ner i äggsmeten.
Smält nougaten över ett vattenbad och blanda sedan ner det i smeten.
Lägg ut ca 50st dubbla minimuffinsformar på en bakplåt eller om du har minimuffinsplåt, använd den. Och fyll sedan formarna till ca 3/4 med smet. (Görs lättast med hjälp av tesked)
Grädda mitt i ugn på 175 grader i ca 12-15 minuter. Kolla med en baksticka för säkerhetsskull. (den ska komma upp ur muffinsen utan rester av smeten)
Mocca Frosting:
Vispa smör och philadelphiaost krämigt.
Sikta kakao, vaniljsocker och hälften av florsocker och vispa det. När det är krämigt igen, sikta ner resten av florsockret.
Tillsätt sist i kaffet.
Färdig att spritsa/bre på minicupcakesen! Dekorera med valfria tillbehör och njut av en liten munsbit.