Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Påskmuffins

Receptet räcker till 12 muffins.

Vote

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Muffins
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 dl yoghurt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 50 g Dr. Oetker mandelsplitter
Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten eller apelsinjuice
  • Dr. Oetker Golden perlini
  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget.

  3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i degen omväxlande med youghurt.

  4. Rör ned vaniljsocker, hackade cocktailbär och mandelsplitter.

  5. Fördela degen i 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gräddningstiden kan variera med olika ugnar.

  6. Låt muffinsen svalna. Blanda florsocker med vatten eller juice. Bred över muffinsen med sked och dekorera med Pärlor eller Golden Perlini.