Pepparkakscupcakes med vaniljfrosting
Det perfekta receptet inför jul - gluten- och laktosfria pepparkakscupcakes med en supergod frosting.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
Cupcakes
- 50 gram laktosfritt smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 2 dl gluten och laktosfritt mjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 msk kanel, malen
- 1 tsk kryddnejlika, malen
- 1 tsk ingefära, malen
- 1 dl kokat vatten
Frosting
- 100 gram laktosfritt, rumstempererat smör
- 75 gram florsocker (ca 1,25-1,5 dl florsocker)
- 100 gram Laktosfri philadelphiaost
- 100 gram vit choklad
- 1 tsk Vaniljextrakt
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader (om du har varmluftsugn)
Börja med att smälta smöret. Låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker poröst. Tilllsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt.
Häll i smöret och vattnet. Blanda till en lös smet.
Fördela smeten i muffinsformar till ungefär hälften.
Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.
Vaniljfrosting
Börja med att tärna smöret i lite mindre bitar. Rör sedan ihop smöret med färskosten.
Bryt den vita chokalden i små bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i micron på låg värme i ca 30 - 60 sekunder. Det kan vara bra att ta några sekunder i taget och sedan röra om så minskar du risken att bränna den.
Rör ner den vita chokladen och vaniljextrakten i smörmassan. Sikta sedan ner florsocker och vispa ihop.
Frostingen är klar när den sitter kvar på slikepotten när du håller den ovanför skålen.
Spritsa muffinsen och pudra sedan över lite kanel.