Piña Colada cupcakes
Räcker till 12-36 st (stora eller små)
12-36 st (stora eller små)
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram smör rumstempererat
- 175 gram socker
- 2 st ägg
- 1,5 dl kokosmjölk
- 1-2 tsk Dr. Oetker romarom
- 100 gram kokosmjöl
- 200 gram vetemjöl
- 2 tsk Dr Oetker bakpulver
- ca 230 gram saft och frukt av tärnad ananas (en liten burk)
Topping och dekoration
- 50 g smör
- 250 g färskost exempelvis philadelphiaost
- 5 dl florsocker
- 0,5 dl ananassaft
- 1-2 tsk Dr. Oetker romarom
- Dr Oetker valfri dekoration
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget och vispa minst en minut för varje ägg.
Blanda ner kokosmjölk, romarom och kokosmjöl i degen och sikta sedan i vetemjöl samt bakpulver.
Blanda allt väl och vänd sedan försiktigt i ananasen och ananassaften.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem ca 20-25 minuter (vanlig storlek) eller 15-18 minuter om du gör minicupcakes.
Låt dem svalna på plåten.
Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och ananassaft. Smaka av med romarom och fortsätt vispa tills frostingen är fluffig. Fyll en spritspåse med toppingen.
Spritsa toppingen på cupcaksen och dekorera med valfri dekoration/strössel strax innan servering.