Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 225 gram krossad ananas
- 1 msk Malibu eller annan kokoslikör
- 50 gram smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 2 st äggulor
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Marängtopping
- 2 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 dl riven kokos
Häll bort spad från ananasen och blanda den med Malíbu.
Rör smör, vaniljsocker och strösocker vitt och poröst. Tillsätt ägg och äggulor.
Vänd försiktigt ner ananas, vetemjöl och bakpulver i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Sänk sedan värmen till 160 grader.
Gör under tiden marängtopping:
Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockret blandad med vaniljsockret lite i taget.
Fördela smeten på de halvgräddade muffinsen. Strö över kokosflingor och sätt tillbaks muffinsen i ugnen. Grädda klart i ytterligare 10-15 minuter. Känn med sticka när muffinsen är klara.
Låt svalna på galler.