Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Rabarber & Ingefära Cupcakes med Vit Choklad Frosting

Smarrigt värre!!

Tinefis

Vote
(11)

Räcker till 12-16 st cupcakes

Räcker till...

12-16 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g smör mjukt och rumstempererat
  • 125 g socker
  • 2 st ägg rumstempererade
  • 1 tsk vanilj extrakt
  • 125 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 70 ml koncentrerad rabarber & ingefära saft eller använd bara koncentrerad rabarber saft.
Vit Choklad Frosting
  • 600 g vit kvalitetschoklad
  • 600 g philadelphia ost (eller annan naturell cream cheese)
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
    Lägg upp dina muffins formar på en plåt eller i en muffin form.

  2. Häll alla ingredienser (förutom saften) i en matberedare, eller en skål om du använder en handmixer.

  3. Blanda alt samman tills du får en fin, slät smet.

  4. Ha i den koncentrerade saften och blanda lite till, men inte för mycket! Du vill inte slå ut alla luft bubblor, och att överarbeta smeten betyder "denser" cupcakes.

  5. Häll smeten i dina formar och in i ugnen i cirka 15-18 minuter (börja kolla dem med tandpetare efter 15 min, tills tandpetan kommer ut helt ren).

  6. Låt dina cupcakes svalna medan du gör din frosting.

Vit Choklad Frosting
  1. Smält chokladen i ett vattenbad.

  2. Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.

  3. Ställ den i kylskåpet en stund så att den "firm up" annars 
är den ganska svår att arbeta med. Men lämna den inte inne i
 kylskåpet för länge, då blir den istället för hård att arbeta med.

    Pynta cupcakes med frosting och strössel, glitter eller annat du tycker om.

    Enjoy!