Rabarber & Ingefära Cupcakes med Vit Choklad Frosting
Smarrigt värre!!
Räcker till 12-16 st cupcakes
12-16 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör mjukt och rumstempererat
- 125 g socker
- 2 st ägg rumstempererade
- 1 tsk vanilj extrakt
- 125 g vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 70 ml koncentrerad rabarber & ingefära saft eller använd bara koncentrerad rabarber saft.
Vit Choklad Frosting
- 600 g vit kvalitetschoklad
- 600 g philadelphia ost (eller annan naturell cream cheese)
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg upp dina muffins formar på en plåt eller i en muffin form.Häll alla ingredienser (förutom saften) i en matberedare, eller en skål om du använder en handmixer.
Blanda alt samman tills du får en fin, slät smet.
Ha i den koncentrerade saften och blanda lite till, men inte för mycket! Du vill inte slå ut alla luft bubblor, och att överarbeta smeten betyder "denser" cupcakes.
Häll smeten i dina formar och in i ugnen i cirka 15-18 minuter (börja kolla dem med tandpetare efter 15 min, tills tandpetan kommer ut helt ren).
Låt dina cupcakes svalna medan du gör din frosting.
Vit Choklad Frosting
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.
Ställ den i kylskåpet en stund så att den "firm up" annars är den ganska svår att arbeta med. Men lämna den inte inne i kylskåpet för länge, då blir den istället för hård att arbeta med.
Pynta cupcakes med frosting och strössel, glitter eller annat du tycker om.
Enjoy!