Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Rabarber- & jordgubbsmuffins

Underbara sommarmuffins! Prova att baka dessa, du kommer inte att ångra dig!

linadeluxe

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 st ägg
  • ½ st citron, finrivet skal
  • ½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g späda rabarberstjälkar
  • 125 g färska jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • färska jordgubbar till dekorering
  • Sätt ugnen på 225°C. Placera ut muffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt eller dubbla pappersformar. Rör smör och muscovadosocker smidigt, det går lättast med en elvisp. Vispa ner äggen ett i sänder. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten. Klicka ner smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler och dekorera dem sedan med vispad grädde och jordgubbar.