Rabarber- & jordgubbsmuffins
Underbara sommarmuffins! Prova att baka dessa, du kommer inte att ångra dig!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 2 st ägg
- ½ st citron, finrivet skal
- ½ dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 125 g späda rabarberstjälkar
- 125 g färska jordgubbar
- 2 dl vispgrädde
- färska jordgubbar till dekorering
Sätt ugnen på 225°C. Placera ut muffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt eller dubbla pappersformar. Rör smör och muscovadosocker smidigt, det går lättast med en elvisp. Vispa ner äggen ett i sänder. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten. Klicka ner smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler och dekorera dem sedan med vispad grädde och jordgubbar.