Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Rabarbermuffins

Jättenkla att göra, men framförallt goda! Gillar man inte kardemumma kan man utesluta den, själv tycker jag att det blir en spännande smakbrytning.

linadeluxe

Vote
(16)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 16 st

Räcker till...

16 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g späda rabarberstjälkar
  • ½ msk vetemjöl
  • Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt eller dubbla pappersformar.

    Vispa smör och socker smidigt med elvisp, tillsätt ett ägg i sänder. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och sikta ner i smeten. Ansa rabarbern och skär den i ½-1 cm stora bitar, blanda med vetemjölet och rör ner i smeten. Fyll formarna med smet till ca hälften. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Pudra ev. med florsocker.