Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbermuffins med havresmul
Recept på riktigt frasiga rabarbermuffins med smak av kardemumma. Perfekt till fikat ute i trädgården under rabarbersäsongen. Servera gärna ljumna med en klick vaniljglass till.
Räcker till 15 st
Räcker till...
15 st
Recepttyp
Muffins
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 3 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 100 g Smör
- 1 tsk Dr. Oetker Vanillinsocker
- 3 dl Vetemjöl
- 3 dl Rabarber
Havresmul
- 50 g Smör
- 1/2 dl Strösocker
- 1 1/2 dl Havregryn
- 2 tsk Dr. Oetker Kardemumma
Muffins
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Smält smöret.
- Rör ner smör, vanillinsocker och mjöl i äggsmeten.
- Blanda väl. Smeten kommer att bli ganska tjock.
- Skölj rabarbern och finhacka den och häll ner i smeten.
- Fördela smeten i muffinsformar.
Havresmul
- Smält smöret som du därefter blandar väl med socker, havregryn och kardemumma.
- Strö lite havresmul över alla muffins.
- Grädda i 180 grader i ca 15 minuter.