Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Rabarbermuffins med havresmul

Recept på riktigt frasiga rabarbermuffins med smak av kardemumma. Perfekt till fikat ute i trädgården under rabarbersäsongen. Servera gärna ljumna med en klick vaniljglass till.
Vote
(5)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 3 dl Strösocker
  • 2 st Ägg
  • 100 g Smör
  • 1 tsk Dr. Oetker Vanillinsocker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 dl Rabarber
Havresmul
  • 50 g Smör
  • 1/2 dl Strösocker
  • 1 1/2 dl Havregryn
  • 2 tsk Dr. Oetker Kardemumma
Muffins
  1. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  2. Smält smöret.
  3. Rör ner smör, vanillinsocker och mjöl i äggsmeten.
  4. Blanda väl. Smeten kommer att bli ganska tjock.
  5. Skölj rabarbern och finhacka den och häll ner i smeten.
  6. Fördela smeten i muffinsformar.
Havresmul
  1. Smält smöret som du därefter blandar väl med socker, havregryn och kardemumma.
  2. Strö lite havresmul över alla muffins.
  3. Grädda i 180 grader i ca 15 minuter.