Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbermuffins med vit choklad
Ett enkelt recept på rabarbermuffins med vit choklad. Smakkombinationen av de syrlig rabarberna ihop med den söta vita chokladen är helt underbar.
Det blir ca 24 st muffins.
Räcker till 24 st
Räcker till...
24 st
Recepttyp
Muffins
Ingredienser
Så gör du
- 250 g Smör
- 3 dl Socker
- 4 st Ägg
- 300 g Rabarber
- 100 g Vit choklad
- 5 dl Vetemjöl
- 1 msk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Taylor & Colledge vanilj pasta
- 50 g Dr. Oetker nötkrokant
- Värm ugnen till 175°.
- Vispa smör och socker poröst i en bunke.
- Vispa ner äggen.
- Skär rabarberna till mindre bitar och hacka chokladen grovt.
- Blanda rabarber och choklad med ½ dl av mjölet.
- Blanda nötkrokanten och bakpulver med resten av mjölet och rör ner i äggsmeten tillsammans med rabarber och choklad. Rör till en jämn smet.
- Ställ ut 24 muffinsformar på en plåt och fyll varje form till ⅔. Baka i mitten av ugnen i ca. 20 min tills muffinsen är gyllenbruna.
- Strö gärna lite florsocker över när de har svalnat.