Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Red velvet cupcake
Ett recept på röda läckra cupcakes, med en julig smak av pepparmint och choklad.
Ingredienser
Så gör du
Cupcake
- 1 dl Mjölk
- 5 dl Olja
- 1,25 msk Valfri vinäger
- 75 g Smör rumstempererat
- 3 dl Socker
- 2 st Ägg stora
- 1,5 msk Dr. Oetker kakao
- 2 tsk Wilton julröd pastafärg
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3,5 dl Vetemjöl
- 0,5 tsk Salt
- 0,75 tsk Dr. Oetker bikarbonat
Pepparmint-frosting
- 125 g Smör rumstempererat
- 250 g Creamcheese (30%-ig)
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- LorAnn Pepparmintsarom några droppar
- 500 g Florsocker
Pepparmints-bark
- 400 g Callebaut mörk choklad
- 400 g Callebaut vit choklad
- LorAnn Pepparmintsarom några droppar
- FunCakes strössel, vita snöflingor
- FunCakes strössel, röd nonpareille
- Polkagrisar
Cupcake
- Sätt ugnen på 175c. Blanda mjölk, olja och endast 1/2 msk av vinägern. Låt stå! Förberedd muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa ihop smör och socker med en elvisp tills det blir fluffig. Tillsätt ett ägg i taget, fortsätt att vispa. Vispa ihop färgen i ägg mixet. Blanda ihop kakao och vaniljsocker och häll ner i bunken. Fortsätt vispa tills det blir en jämn smet. Vänd i mjölkblandningen, mjöl och salt och vispa tills det blir en jämn smet. Blanda ihop resten av vinägern och bikarbonat i en liten skål - så att det börjar bubbla. Rör ner detta i smeten med en slickepott. Fyll formarna 2/3 med smeten. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.
Pepparmint-frosting
- Vispa ihop det rumstempererade smöret medcreamcheesen. Blanda i några droppar av pepparmyntsoljan (smaka av så att det blir en lagom smak) Blanda i vaniljsocker och florsockret. Häll i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Tips: om du märker att frostingen är lite lös, ställ den i kylen en stund så smöret kyls ner - då blir den lite fastare.
Pepparmints-bark
- Smält den mörka chokladen i en bunke i mikron, eller över ett vattenbad på spisen. I mikron så kollar du efter varje 30 sekunder tills hälften har smälts. Blanda ihop till en fin chokladsmet utan klumpar. Häll ut chokladen på en bakplåtspappersklädd plåt och sprid ut med en slickepott till en jämn yta. Ställ in i kylskåpet (ungefär 10-15 minuter tills den har stelnat) Hacka polkagrisarna till smulor (storleken på smulorna är en smaksak) Upprepa samma steg men med den vita chokladen, men blanda i några droppar pepparmyntsolja när chokladen har smält. Ta ut den mörka chokladen från kylen och häll den vita chokladen över den stelnade mörka chokladen, använd en slickepott att få ut den jämt. Strössla över de krossade polkagrisarna och strösslet. Vänta tills den har stelnat innan du bryter av bitar