Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting

Recept på goda och vackra cupcakes med krämig frosting.

Vote
(3)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • Dr. Oetker Concentrated colours använd de färger du gillar bäst
Frosting och dekoration
  • 150 g rumstempererat smör
  • 75 g vit choklad
  • 150 g naturell färskost typ Philadelphia
  • 4 dl florsocker
  • strössel av valfri färg och smak
  1. Vispa ägg och socker pösigt. 

  2. Smält smör i en liten kastrull och slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp.

  3. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten.

  4. Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop smeten och fördela i tre skålar.

  5. Färga varje skål med respektive blå, gul och röd färg. 

  6. Fördela smeten i 12 formar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 12 minuter.

  7. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. När all choklad har smält, låt det svalna. 

  8. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med en elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att alt blandas ordentligt. 

  9. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.