Regnbågscupcakes med vit chokladfrosting
Recept på goda och vackra cupcakes med krämig frosting.
Räcker till 12 st cupcakes
12 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- Dr. Oetker Concentrated colours använd de färger du gillar bäst
Frosting och dekoration
- 150 g rumstempererat smör
- 75 g vit choklad
- 150 g naturell färskost typ Philadelphia
- 4 dl florsocker
- strössel av valfri färg och smak
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smör i en liten kastrull och slå sedan i mjölken och låt det hela koka upp.
Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten.
Häll i mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop smeten och fördela i tre skålar.
Färga varje skål med respektive blå, gul och röd färg.
Fördela smeten i 12 formar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 12 minuter.
Smält chokladen över vattenbad eller i micron. När all choklad har smält, låt det svalna.
Kör smöret i en hushållsassistent (eller med en elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att alt blandas ordentligt.
Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med valfritt strössel.