Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Rockig vaniljcupcake

Vi gratulerar Therese från Göteborg som går till final i temat rockigt!

Vote
(3)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm Dr. Oetker vaniljarom
  • 1 dl solrosolja
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 tsk salt
Smörkräm med marshmallow
  • 250 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 1/2 burk marshmallowfluff
  • 2 msk ovispad grädde
  • 2 krm Dr. Oetker vaniljarom
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Sätt ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat skål.

  4. Vispa ägg, vaniljarom och socker vitt och pösigt.

  5. Tillsätt oljan och mjölken. Vispa lite till.

  6. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt tills du får en jämn smet.

  7. Fördela smeten i 12 st muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Testa med provsticka, är den torr är det klart!

Smörkräm med marshmallow
  1. Vispa smöret i ca 15 min.

  2. Tillsätt florsockret och vispa i 5 min till.

  3. Tillsätt marshmallowfluff och vispa i 5 min till.

  4. Tillsätt grädde och Dr. Oetker vaniljarom och vispa i ytterliggare 5 min.

  5. Cupcakesmeten och smörkrämen färgades med röd pastafärg från Sugarflair. "Elden" och "handen" är gjorda i Ballinas flower paste och är färgad med pastafärger från Wilton. Detaljerna på handen är målade med ätbart bläck.
    Som läderimitation användes användes svart sugerpaste från FunCakes.
    Silverkulorna runt om kanten kommer från Dr. Oetker och de fästes med ätbart lim.