Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Romerska Bågar
Chokladcupcakes med Romerska Bågar
Räcker till 10 st cupcakes
Räcker till...
10 st cupcakes
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 100 gram choklad 70%
- 4 msk mjölk (och/eller 3 msk kaffe)
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
Vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao med en slickepott.
Smält chokladen och smöret i en kastrull.
Slå i kaffe och mjölk.
Blanda i detta och rör till en jämn smet.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna till 3/4 och grädda i 180 grader i 15-20 minuter.
Chokladfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g naturell färskost
1 msk varmt kaffeRör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och färskost krämigt. Rör sist ner kaffet. Spritsa/bred frostingen på cupcakesen. Dekorera med Romerska Bågar.