Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Rosencupcakes med smak av jordgubb!

Somriga goda och fräscha cupcakes som passar alla slags högtider! Superfint och riktigt gott med sin speciella smak av ros!

Sandra D

Vote
(15)

Räcker till 12 stycken

Räcker till...

12 stycken

Ingredienser

Så gör du

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 25 gram smör
  • 2 dl havremjölk
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk rosenvatten
  • 12 bitar jordgubb-yogurtchoklad
frosting
  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rosenvatten
  • 100 gram färskost typ philadelphia
  • ev. rosenblad
  • sockerkulor
Praliner
  • 200 gram vit choklad
  • 50 gram smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk jordgubbssaft beroende på hur stark smak du önskar så blandar du ut med vatten eller tar koncentrat!
  • 1 dl floursocker
  • 50 g vit choklad
  1. Muffins: Placera 12 stora formarpå en plåt/muffinsplåt

    Blanda mjöl, bakpulver och salt.

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten.

    Tillsätt sedan havremjölk, mjölblandning och rosenvatten.

    Fördela smeten i 12 stora pappersformar. Tryck ner en chokladbit i varje och täck över med smet.

    Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter. 200 °c ca 10 minuter

  2. Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

    Vispa i Philadelphiaosten.

    Färga glasyren rosa med karamellfärg eller behåll den vit.

    Bred på eller spritsa på frostingen på cupcakesen

  3. Pralinerna: Ställ ut 24 pralinformer gärna formade som rosor eller hjärtan.

    Smält vita chokladen i vattenbad och pensla sedan formerna med chokladen. Kan behövas två lager. Låt stelna.

    Smält ner smöret i chokladen som blev över och rör till en jämn blandning.

    Häll i grädden och jordgubbssaften. Rör så det blir en jämn smet och sikta sedan i floursockret och rör ut i chokladen.

    Låt tryffeln stelna i kylskåpet och rulla den sedan till små bollar som du lägger ner i varje pralinform.

    Smält resterande choklad och täck över tryffeln och låt stelna.

    Tryck fast två praliner på varje cupcake och strö över rosenblad och/eller sockerkulor

    Ät och njut!