Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Saftig halloncupcake

En härlig Cupcake med en krämig Italiensk smörkräm med hallonsmak, garnerad med en liten fjäril av kiwi och fylld med vaniljkräm.

bakebelieve

Vote
(13)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

Halloncup cakes
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 50 g frysta hallon
Italiensk marängsmörkräm
  • 2 äggvitor
  • 1 msk socker
  • 75 g socker
  • 2 msk vatten
  • 200 g osaltat smör rumstempererat
  • 50 g hallon
Halloncup cakes
  • Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker till fluffig konsistens. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Blanda ner smör och mjölk och rör till en slät smet. Blanda ner hallonen.   Fördela i muffinsformar.  

    Grädda mitt i ugnen ca 15 min.    

Italiensk marängsmörkräm
  1. Skiva upp smöret i små bitar och ställ det varmt tills det är helt rumstempererat. Häll äggvitorna i en ren, torr rostfri bunke. Vispa dem till vitt skum, och blanda ner 1 msk socker. Koka upp 75g socker med 2 msk vatten och koka till en tjock sirap tills blandningen når 118grader. Strila ner sockersirapen i äggvitorna och vispa tills marängen åter blir kall, ca 10 min. Klicka ner smörbitarna en efter en. Forsätt vispa tills allt smör är i, och krämen börjar gå ihop sig. Om den skulle skära sig kan det behövas lite mer smör.   Mosa ihop hallonen och sila av saften, rör ner hallonsaften i marängsmörkrämen. Eventuellt kan du ta hjälp av lite mer karamellfärg om nyansen blir lite grå.

  2. Fyll Muffinsarna med lite vaniljkräm/marsansås, och spritsa därefter på marängsmörkrämen.

  3. Kiwifjärilar stansar du ut i frukt med hjälp av en utstickare.