Saftiga äpple- och kanelmuffins
I detta recept har Granny Smith-äpplen använts då de fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker, och de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 stort granny smith äpple
- 1 tsk kanel
- 1 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Vispa socker, vaniljsocker och äggen vitt och pösigt.
Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Häll smörblandningen i äggblandningen och blanda runt.
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner det i äggblandningen.
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Placera muffinsformarna i muffinsplåten och fyll sedan formarna till hälften, lägg sedan ner äppelbitarna och spritsa över lite mer smet. (jag spritsade i smeten eftersom jag tycker att det är lättare än att skeda i smeten när det är så små formar).
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt på galler.