Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Saftiga äpple- och kanelmuffins

I detta recept har Granny Smith-äpplen använts då de fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker, och de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen. 

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 stort granny smith äpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

    Vispa socker, vaniljsocker och äggen vitt och pösigt.

    Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Häll smörblandningen i äggblandningen och blanda runt.

    Blanda vetemjöl, salt och bakpulver och vänd sedan försiktigt ner det i äggblandningen.  

    Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen.  Placera muffinsformarna i muffinsplåten och fyll sedan formarna till hälften, lägg sedan ner äppelbitarna och spritsa över lite mer smet.  (jag spritsade i smeten eftersom jag tycker att det är lättare än att skeda i smeten när det är så små formar).

    Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt på galler.