Spindel cupcakes
Recept på läskiga spindelcupcakes som passar lika bra till Halloween som barnkalaset.
Räcker till 8 st jättemuffins eller 12 stora eller 15 små.
8 st jättemuffins eller 12 stora eller 15 små.
Ingredienser
Så gör du
Muffinssmet
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl mjölk
- 1 dl olja (ej olivolja)
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1 krm salt
Topping
- 200 g färskost (Philadelphia eller mascarpone)
- 100 g mörk choklad
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl siktat florsocker
Dekoration
- 1 burk Dr. Oetker lakritsströssel
- 1 påse godissnören med lakritssmak
- 1 frp Dr. Oetker Writing Icing decor
- några st Dr. Oetker dekorationspärlor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser.
Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan.
Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar.
Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter.
Låt muffinsen svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Tillred sedan toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.
Strössla rikligt med lakritsströssel. Klipp till ben av lakritssnören och stick in i muffinsen. Använd Dekorationsglasyr samt Dekorationspärlor till ögon.