Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Summer Icecup Hearts Muffins

Recept på läckra muffins med överraskning på insidan. Toppad med svalkande glass.

Vote
(3)

Räcker till 10 st cupcakes

Räcker till...

10 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g mjukt smör
  • 175 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 st ägg stlk M/L
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk koncentrerad hallonsaft
  • 1 tsk Dr. Oetker röd hushållsfärg
  • 2 msk vatten
Glasstopping
  • 1 l vaniljglass
  • 250 g färska jordgubbar mosade
  • 2 msk koncentrerad fläderblomssaft jordgubbssaft eller hallonsaft
  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt och krämigt. Vispa äggen, ett i taget, vispa i minst 1 min för varje ägg. Sikta i vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med mjölken. Fyll 3 muffinsformar till 2/3 med smet.

  3. Grädda de 3 formarna i 20 minuter.

  4. Smula de 3 gräddade muffinsen i en matberedare och blanda smulorna med hallonsaft, hushållsfärg och vatten.

  5. Rulla massan till 10 runda kulor. Lägg en kula i handflatan och forma den spetsig med den andra handen så att den får formen av en jordgubbe. Gör ett konformat hål i toppen på varje kula, exempelvis med en tyllspets.

  6. Fördela resten av smeten, ungefär ½ dl i vardera 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

  7. Grädda muffinsen i 6 minuter.

  8. Gör ett hål i mitten av muffinsarna med en tesked och stick ner det röda hjärtat i hålet. Häll över  resterande smet så att hjärtana göms.

  9. Grädda muffinsen i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på ett galler.

  10. Glasstopping:
    Gör en liten fördjupning i varje muffins. Rör vaniljglass så det blir till mjukglass tillsammans med mosade jordgubbar och smaka ev av med koncentrerad jordgubbssaft, fläderblomssaft eller hallonsaft. Lägg glassen i en spritspåse och lägg den i frysen tills konsistensen är spritsbar. Spritsa glassen på toppen av muffinsarna och servera direkt.