Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(28)

Tivoli cupcakes

Recept på vanilj-cupcakes som du pyntar och dekorerar efter tycke och smak.

Vote
(28)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g vetemjöl
  • 150 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g smör rumstempererat
  • 125 ml mjölk
  • 1 st stort ägg
  • 12 st muffinsformar
Vaniljfrosting
  • 250 g florsocker
  • 0,5 st vaniljstång eller 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 75 g smör
  • 2 msk mjölk
  • Dr. Oetker hushållsfärg i valfri färg
  • Dr. Oetker dekorationsströssel vi har valt att använda Blandat strössel, Nonpareille, Junglefigurer
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Smula ner smöret och rör samman till en massa som liknar riven ost.

  3. Tilllsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri.

  4. Vispa resten av mjölken med ägg och rör ner det i smeten. Vispa 1-2 minuter tills smeten är väl blandad och fördela smeten i muffinsformarna.

  5. Grädda muffinsen i 175° C i 20-25 min. Känn med en provsticka eller gaffel om muffinsen är färdiggräddade. Låt muffinsen svalna på ett galler.

  6. Blanda samman florsocker och vaniljkorn från vaniljstången (alt. vaniljarom) och smula ner smör i blandningen.

  7. Vispa med låg hastighet och tillsätt mjölken lite i taget. Färga frostingen med hushållsfärg. Vispa tills det är lätt och luftigt, minst 5 minuter. Dekorera muffinsen med vaniljfrosting, strössel och/eller dekorationsfigurer.