Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Tuttmuffins

Vinnare av Årets Hemmabagare 2009 - Anna Rosengren.

Milda http://www.milda.se

Vote

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g Milda
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk, eller yoghurt
  • 1 citron, rivet skal och saft
Fyllning
  • lemon curd, hemgjord eller färdig
Glasyr
  • 1 paket Philadelphia cream cheese
  • 50 g Milda
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 paket florsocker
  • röd karamellfärg
  • hallon, färska eller frysta
  • 1. Vispa smör och socker pösigt.

    2. Vispa i äggen, ett i taget.

    3. Blanda i vaniljsocker och citron samt mjölk.

    4. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner i smeten, vispa försiktigt.

    5. Fyll formarna ca 1 cm. Klicka i ca 1 tsk lemoncurd, fyll sedan formarna med smet nästan fulla. Gräddas i ugn 200°C ca 12 min.

    Man kan göra dessa som stora muffins också, blir ca 6-9 st, tiden i ugnen ca 15-20 min.

    6. Blanda glasyren under tiden och låt stå i kylen en stund.

    7. Smält smöret och låt svalna.

    8. Blanda cream cheesen med vaniljsockret.

    9. Rör ner smöret.

    10. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.

    11. Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.

    Ta ut muffinsen ur alminiumformen och låt dem svalna. Sätt ett hallon som söt bröstvårta och bred på glasyren på muffinsen. Fika och njut av livet!