Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Vaniljcupcake med vaniljkräm

Vi säger ett stort grattis till Lisa som tar den sista finalplatsen i temat kvinnligt!

Vi önskar dig stort lycka till i Miss Cupcake-finalen!

Vote
(2)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Recepttyp Muffins

Ingredienser

Så gör du

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/5 dl socker
  • 1 1/4 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 1/5 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 2-3 dl vaniljkräm gjord på marsan den skall vara mycket fast så man använder mer pulver än vad som sägs på förpackningen
  • Dr. Oetker Sockermassa
  • pastafärg
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.

  3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljarom.

  4. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.

  5. Fyll muffinsformar till max 2/3. Grädda i ugnen i ca 17-23 minuter.

  6. När cupcakes´n svalnat lägger du på en klick vaniljkräm och formar till en kulle med hjälp av en spatel/kniv.

  7. Färga in sockermassan i valfri färg. Kavla sedan ut sockermassan och med hjälp av ett runt pepparkaksmått så gör du 12 stycken lock. Lägg dessa på dina cupcakes och "smek" dem på plats så att det inte finns några luftbubblor och att locket ligger slätt och fint.

  8. Vill du göra just brösten så färgar du in lite mer färg i en mörkare nyans. Skär ut små rundlar och forma sedan små bitar till bröstvårtor. Fäst rundlarna och bröstvårtorna med lite vatten.