Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vaniljcupcakes

Recept på ljuvliga vaniljcupcakes med rosa topping. Receptet ger 20-24 stycken beroende på hur stora formar du använder. Foto: Simona Muntean

Vote
(1)

Räcker till 20-24 st cupcakes

Räcker till...

20-24 st cupcakes

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 50 g smör
  • 2 st stora ägg
  • 1 dl creme fraiche 34%
  • 2/3 dl neutral olja
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 dl hackad choklad (kan uteslutas)
Garnering
  • 1 påse Dr. Oetker Vaniljmousse
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tub Dr. Oetker Gelfärg Röd
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg cupcakes formar i en muffinsplåt eller vanlig plåt. Ställ åt sidan.Sätt ugnen på 175 grader. Lägg cupcakes formar i en muffinsplåt eller vanlig plåt. Ställ åt sidan.

  2. I en skål blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa kort så det blir jämt.

  3. Blanda sen i strösocker och vaniljpasta samt smör. Vispa väl. Det blir en gryning massa.

  4. I en annan skål vispa lätt ägg med olja och crème fraiche. Häll i de torra ingredienserna och vispa lätt tills det har blandats. Nu har du en ganska så tjock smet.

  5. Häll i mjölken lite i taget under lätt vispning. Det blir en flyttande smet. Fyll dina formar lite mer än till hälften.

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10–14 minuter. Efter halva tiden kan du lägga i varje form lite hackad choklad. Detta är valfritt. Gör tandpetarprovet innan du tar ut dem.

  7. Låt svalna helt innan du garnerar/frostar.

  8. Gör vaniljmousse enligt anvisningarna på förpackningen. Jag använde vispgrädde istället för mjölk för en krämigare konsistens. Lägg några droppar gelfärg på slutet och vispa jämnt.

  9. Fyll en spritspåse försett med tyll med mousse och spritsa på cupcakes. Förvaras kallt till servering.