Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon

Somriga cupcakes med en underbart god frosting...

Observera att frostingreceptet räcker till dubbla receptet muffins.

linadeluxe

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 stora muffins

Räcker till...

10 stora muffins

Kategorier
Recepttyp Muffins
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 6 msk matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2,3 dl strösocker
  • 0,8 dl vatten
  • 1/4 tsk pressad citron
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • Några droppar karamellfärg
  • 10-12 st färska hallon
  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk och olja, sikta ner mjölblandningen och rör smeten slät.
    Fyll amerikanska muffinsformar (välj stadiga formar, inte lösa bullforms-typen) till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna under bakduk.

    Frosting:

    Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan.
    Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. (Jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre.)
    Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter.
    (Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.)