Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljcupcakes med frosting
Jättegott recept på laktos och glutenfria muffins med smak av vanilj.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 12 st
Räcker till...
12 st
Näringsvärde
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 50 gram laktosfritt smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl socker
- 2,5 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl kokat vatten
Frosting
- 100 gram laktosfri Philladelphiaost
- 60 gram laktosfritt smör
- 4 dl florsocker
- några droppar valfri karamellfärg
Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt.
Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter.
Under tiden muffinsen svalnar kan du börja göra frostingen.
Vispa smör och philadelphiaost slätt och luftigt. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Häll sedan ned några droppar karamellfärg i valfri färg.
Rör frostingen slät. Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svalnat.