Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Vaniljcupcakes med frosting

Jättegott recept på laktos och glutenfria muffins med smak av vanilj.

Vote
(2)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

Muffins
  • 50 gram laktosfritt smör
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kokat vatten
Frosting
  • 100 gram laktosfri Philladelphiaost
  • 60 gram laktosfritt smör
  • 4 dl florsocker
  • några droppar valfri karamellfärg
  1. Börja med att smälta smöret. Låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt övriga torra ingredienser och blanda i försiktigt.

  2. Häll i smöret och vattnet och blanda till en lös smet.

  3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter.

  4. Under tiden muffinsen svalnar kan du börja göra frostingen.

  5. Vispa smör och philadelphiaost slätt och luftigt. Sikta i florsocker och vaniljsocker. Häll sedan ned några droppar karamellfärg i valfri färg.

  6. Rör frostingen slät. Spritsa på valfritt sätt när muffinsen är svalnat.