Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Vaniljcupcakes med snabb frosting

Den perfekta frostingmixen gör det enkelt att spritsa de allra ljuvligaste cupcakes. Dr. Oetkers frostingmixer finns i tre goda smaker.
Vote
(5)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Cupcakes grundsmet
  • 150 g mjukt smör
  • 150 g socker
  • 3 st ägg stlk M/L
  • tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 200 g vetemjöl
  • tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • 0,85 dl mjölk
  • 1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
Frosting
  • 1 fp Dr. Oetker Icing & Frosting i valfri smak
  • 100 g färskost
  • 50 g mjukt smör
  1. Sätt ugnen på 180 grader, över- och undervärme.
  2. Se till att ingredienserna är rumstempererade. Blanda smör, socker, ägg och vaniljpasta i en skål. Sikta ned vetemjöl och bakpulver.
  3. Vispa med elvisp, först en kort stund på låg hastighet, sedan ökar du hastigheten till medel i 1 minut.
  4. Rör samman mjölk och bikarbonat och häll ned i smeten. Vispa på medelhastighet tills allt är ordentligt blandat.
  5. Fördela smeten i muffinsformar och grädda cupcakesen i 15-18 minuter.
  6. Frosting: Häll frostingpulvret i en skål. Tillsätt kall färskost och rumsvarmt smör och vispa med elvisp i 4 minuter. Lägg frostingen i en spritspåse med en stjärntyll ca 16 mm i diameter.
  7. Dekorera de färdiggräddade cupcakesen med frostingen.