Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Vaniljcupcakes med sockervadd

Recept med ljuva pasteller, glitter och fluff. Dessa härliga cupcakes är lika goda som söta.  

Tips! Citronaromen kan bytas ut vaniljarom eller lakritsarom. Gör sockervaddspinnarna och sätt i precis innan serveringen eftersom sockervadden lätt smälter. 

Vote
(7)

Räcker till 12 st cupcakes

Räcker till...

12 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 12 st muffinsformar
Marängfrosting
  • 4 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 krm Dr. Oetker citronarom
  • Dr. Oetker Gelfärger röd och blå
Dekoration
  • Dr. Oetker glitterglasyr
  • 12 st cakepopspinnar
  • 30-50 g sockervadd (finns att köpa på burk)
  1. Cupcakes: Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, häll ner i äggsmeten och rör till en smet. Tillsätt till sist smöret och mjölken och rör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformarna, gärna i en muffinsplåt, och grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min. Låt svalna helt. 

  2. Marängfrosting: Vispa äggvitorna till ett tjockt skum, gärna med elvisp. Det ska gå att vända bunken upp och ned utan att marängen rinner ut. Tillsätt socker och citronarom under vispning och vispa till en jämn och glansig maräng. Färgsätt marängen i valfri färg med Dr. Oetker gelfärger. 

  3. Fyll en spritspåse med marängfrosting och dekorera de svala cupcakesen. Dekorera ytterligare med Dr. Oetker glitterglasyr och avsluta med att sätta i cakepopspinnar klädda med sockervadd.