Vaniljmuffins
Stor grattis till Elin som tar sig vidare till final i Miss Cupcake 2012 i temat sportigt.
Vi önskar dig stort lycka till i finalen!
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör
- 2 undefined ägg
- 1,5 dl socker
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 nypa salt
- färdig vaniljkräm
Färskostfrosting
- 200 g philadelhipaost
- 2 dl florsocker
- 75 g smör
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Rör ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en separat skål. Blanda i mjölblandningen i smeten, lite i taget medan du vispar.
Häll upp smeten i pappersformar, fyll till 2/3. Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Muffinsen skall vara gyllenbruna och helt torra inuti.
Fyll en sprits med vaniljkräm och stick in i muffinsen och fyll.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, blanda i smöret och mjölken i äggbladningen.
Färskostfrosting
Vispa samman alla ingredienserna för att sedan spritsa den på muffinsen.
För att få den blå färgen till vattnet har blå pastafärg droppats på och man har dragit med en pensel för att få de olika skiftningarna. Strössel har använts för att få till snöret och simmerskan är gjord av marsipan som färgats med pastafärg.