Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Vaniljmuffins med lemoncurdfrosting
Recept på saftiga muffins där len lemoncurd används både i fyllning och i den ljuvliga frostingen. Till påsk dekorerade vi dem med påskägg av choklad.
Räcker till 15-20 st Beronde på storlek
Räcker till...
15-20 st Beronde på storlek
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 2 st ägg
- 2.5 dl socker
- 1 dl olja (en smakneutral som typ rapsolja eller solrosolja)
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1.5 krm salt
Lemoncurdfrosting
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 150 g lemoncurd
- 200 g färskost
Fyllning och dekoration
- ca 150 g lemoncurd
- chokladägg och valfri strössel
Muffins
- Sätt ugnen på 175°c. Börja med att vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt. Sikta ner torrvaror och vänd runt med slickepott. Häll i mjölk och olja. Vänd runt samtliga ingredienser så att du får en smidig smet. Fördela i muffinsformar. Blir ca 15-20 st beroende på storlek på muffinsform. Grädda i ca 20 -25 min . Även här varierar gräddningdtiden beroende på ugn och hur stora formar du valt. Så kolla med en teststicka för att vara säker på att de är klara. Ställ muffinsen att svalna.
Lemoncurdfrosting
- Se först och främst till att alla ingredienser håller samma temperatur (de skall vara rumstempererade.) Börja sedan med att vispa ihop smör och florsocker riktigt fluffigt och poröst. Tillsätt sedan lemoncurd och vispa i så att du har en slät smörkräm. Sist vispar du ner färskost så att det blir en slät och magiskt len frosting.
Montering
- Börja med att göra ett litet hål på toppen av din muffins. Fördela sedan ca 1,5 tesked lemoncurd i varje hål. Häll sedan frosting i en spritspåse och spritsa uppepå din muffins. Dekorera med lite chokladägg och valfritt strössel . Sedan är det bara att äta och njuta .