Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Wedding cake

Matilda Svennberg har gjort dessa underbar cupcakes. Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2013.

Vote
(8)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
Frosting
  • 200 g färskost
  • 50 g smör/margarin
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Våningstårtbottnarna
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 150-175 grader). Smält smöret/margarinet i en kastrull och låt det svalna något. Vispa sedan ägg och socker poröst och sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt sedan smöret och mjölken och rör ihop till en klumpfri smet. Häll sedan upp smeten i muffinsformar (som helst står placerade i en muffinspanna, för raka och snygga muffins). Grädda sedan mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Prova med en provsticka när du tycker att de ser klara ut. Det ska inte fastna något på provstickan när de är färdiga. Låt sedan muffinsarna svalna.

Frosting
  • Vispa ihop färskosten tillsammans med smöret och sikta sedan i florsockret och vaniljsockret. Fortsätt vispa i ca 1 minut. Tänk på att inte vispa frostingen för länge, då den kan bli lös när den innehåller färskost.

Våningstårtbottnarna
  • Sätt ugnen på 250 grader (varmluft 200 grader). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ner det i ägg och sockerblandningen. Tillsätt sedan mjölken.

    Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30*40 cm bör långpannan vara). Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt den svalna och dra sedan bort bakplåtspappret. När den har svalnat skär du ut 3 rundlar i olika storlekar. Det är nu vi ska få till själva "tårtan". Den största rundeln ska täcka muffinsens topp, så mät efter muffinsformens storlek. Du behöver två stycken utav varje rundel till varje cupcake (totalt 6 st/cupcake)

    Ta en av varje rundel och bred på lite frosting. Ta sedan den andre rundeln av samma storlek och lägg ovanpå rundeln med fyllning. Spackla de med ett tunt lager av frostingen. Efter att du gjort det, täcker du de med Dr. Oetker Sockermassa, så att de blir som små minitårtor.

    Efter att du gjort detta moment är det dags för muffinsarna:

    Skär bort toppen på muffinsarna, så att de får en plan yta. Skär ut så att du får ett litet hål i muffinsarna och var noga med att inte skära igenom enda till bottnen eller ut på kanten, utan håll dig någonstans på mitten. Fyll med frostingen och bred på ett tunt lager frosting ovanpå muffinsen, så att du får en plan yta. Placera den största "minitårtan" ovanpå muffinsen och lägg sedan på de andra "minitårtorna", efter storleksordning.

    När du gjort detta är det dags att dekorera!

    Ta en tub med Dr. Oetker vit kristyr och gör små pluppar längs kanten på "minitårtorna". Gör volanger med kristyren på den nedersta och den översta "tårtan". Sätt dit små sockerpärlor i vitt och rosa där volangerna möts vid överkanten (tex sockerpärlorna ur Dr Oetker Princess Lillifee 4-mix strössel). På mittenvåningen fästs ett band och rosett som gjorts och skurits ut ut Dr. Oetker sockermassa som färgas rosa med Dr. Oetker hushållsfärg röd.

    Även kronan högst upp görs i Dr. Oetker sockermassa. Bäst är att göra den dagen innan för då hinner den torka lite, och håller formen bättre. Hjärtat mitt på kronan kommer även den ur Dr. Oetker Princess Lillifee 4-mix strössel. Den fästs med lite kristyr.

    Lycka till!