Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Ananaspaj

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 8-10 portioner

Räcker till...

8-10 portioner

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl mjölk
Fyllning
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • ca 400 g krossad ananas
  • 1 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen.

  2. Tryck ut den i en eldfast form.

  3. Låt ananasen rinna av väl.

  4. Blanda Lindahls yoghurt, ägg, socker och vaniljsocker.

  5. Rör ned ananasen och bred ut massan över pajdegen i formen.

  6. Grädda pajen i 200 grader i 30 – 40 min.