Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Ananaspaj

Jätteenkel supergod ananaspaj.

Pärssan

Vote
(10)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st pajform

Räcker till...

1 st pajform

Kategorier
Recepttyp Pajer
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 liten burk krossad ananas
  • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila i cirka 15 minuter. Låt ananasen rinna av i en sil. Vispa under tiden ihop de övriga ingredienserna till fyllningen. Blanda sedan ner den avrunna ananasen. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll fyllningen i skalet. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 45 minuter. Servera med en klick Kesella vanilj.