Apfelstrudel
En Österrikisk nationalrätt. Smakar ljuvligt när den avnjuts ljummen med vaniljsås eller kall vispad grädde!
Här nedan finner ni vårt recept på apfelstrudel:
Ingredienser
Så gör du
- 1 st färdigköpt smördeg eller filodeg
Fyllning
- 75 g Dr. Oetker korinter (1 påse)
- 1 tsk Dr. Oetker romarom
- 2 msk vatten
- 100 g smör
- 1,5 dl ströbröd
- 1 kg syrliga äpplen
- 50 g Dr. Oetker Hackade nötter eller mandlar (1 påse)
- 1,5 dl socker
- kanel
- pressad citron
Tina smördegen om den är fryst. Lägg degen på en mjölad handduk, kavla ut den och pensla med olja. Mjöla in händerna väl, för försiktigt in dem under degen och dra den varsamt utåt tills degen är mycket tunn. Skär bort de tjocka degkanterna och spara dem.
Blanda romarom och vatten och droppa över korinterna. Fräs ströbrödet i lite smör och strö det över degen.Skala äpplen, kärna ur dem och skiva tunt. Blanda äpplen med korinter, nötter, socker, kanel och citronsaft och fördela blandningen över degen.
Rulla ihop allt till en tjock rulle, vik in degändarna och tryck ihop dem. Dekorera ovansidan med degresterna (från utkavlingen) och stick små hål i rullen med en gaffel.
Sätt ugnen på 180 grader. Smält resten av smöret. Lägg rullen på en smörad plåt, pensla den med smör och grädda 30-45 minuter i ugn; pensla då och då med smält smör.
Tag ut apfelstrudeln, skär den i smala portionsbitar. Pudra över florsocker och servera medan den fortfarande är varm med vaniljsås eller vispad grädde.