Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Aprikospaj

Recept på underbart god dessert-paj med aprikosfyllning.

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Recepttyp Pajer
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg
Aprikosfyllning
  • 250 gram Kesella 10 %
  • 2 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 liten burk aprikoser
  1. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.

  2. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.

  3. Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker. Dela aprikoserna i små bitar.

  4. Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (22-24 cm), helst med löstagbar kant.

  5. Lägg på aprikoserna, fyllningen och täck med resten av degen.

  6. Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter.

  7. Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.