Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Aprikospaj
Recept på underbart god dessert-paj med aprikosfyllning.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Pajer
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl vetemjöl
- 0,75 dl potatismjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 150 gram rumsvarmt smör
- 1,5 dl socker
- 2 st ägg
Aprikosfyllning
- 250 gram Kesella 10 %
- 2 tsk Dr. Oetker citronarom
- 0,5 dl socker
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 liten burk aprikoser
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.
Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker. Dela aprikoserna i små bitar.
Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (22-24 cm), helst med löstagbar kant.
Lägg på aprikoserna, fyllningen och täck med resten av degen.
Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter.
Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.