Banoffeepaj
En läcker dessert som är går snabbt och lätt att göra. För variation, byt ut nötterna i toppingen mot krossade maränger eller strössel. Du kan byta ut den karamelliserade mjölken mot kondenserad mjölk. Tänk då på att tillagningstiden blir mycket längre då du först måste koka den kondenserade mjölken ett par timmar.
Räcker till 1 pajform ca 24 cm
1 pajform ca 24 cm
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
Fyllning
- 1 burk karamelliserad mjölk
- 3 st bananer
- 3 dl vispgrädde
Garnering
- nötter efter tycke
- mörk choklad efter tycke
Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du använder varmluft).
Smula sönder kexen till ett fint mjöl.
Smält smöret.
Blanda kexsmulor och smör och tryck ut degen i botten av en smord pajform.
Grädda pajskalet i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Bred ut den karamelliserade mjölken över botten.
Skiva bananer och fördela ovanpå.
Vispa grädde och bred ett täcke över pajen.
Garnera pajen med grovt hackade nötter och riven choklad. Låt pajen stå kallt tills det är dags att servera.