Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Bärpaj GI

En smaskig bärpaj som är god men också rätt nyttig!

Ta de bären som finns tillgängliga för säsongen

Fredrik

Vote
(2)

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör
  • 1 dl dinkelmjöl
  • råsocker efter tycke & smak. Syrligare bär mer socker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 msk vatten
  • 5 dl säsongens bär
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  1. Blanda alla ingedienser till pajdegen & tryck ut pajdegen i en pajform. Fördela bären jämt över pajen & strö äkta vaniljsocker över pajen.

  2. Grädda på 175 grader i ca: 25 min