Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Blåbärspaj med balsamvinäger

Läckert o lite annorlunda recept, blir faktiskt riktigt gott med balsamvinäger i (trots det låter lite knasigt)

Vote
(4)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 1 st stor pajform eller 5st små

Räcker till...

1 st stor pajform eller 5st små

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smält margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • FYLLNING:
  • 3-4 dl frysta blåbär
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 3 msk potatismjöl
  1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda smält smör, mjöl, socker o havregryn o tryck ut i pajform. Grädda ca 15 minuter. Spara lite av degen att strö över pajen.

  2. Blanda blåbär, balsamvinäger, socker o potatismjöl.

  3. Fyll pajskalet med blåbären o strö över det sista av pajdegen.

  4. Grädda ca 20-25 minuter.

  5. Ät pajen ljummen tillsammans med vaniljsås.